Uw eerste afspraak

U wilt een afspraak maken of verzetten

Als u door uw huisarts bent doorverwezen kunt u een afspraak maken voor een eerste consult. Wij zijn op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur te bereiken op telefoonnummer 08 88 77 77 99. Er wordt naar de volgende gegevens gevraagd:

 • Uw naam, geboortedatum, adres en telefoonnummer
 • Burgerservicenummer
 • Uw klacht

Voor het maken van een afspraak bij een van onze specialisten heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Zonder verwijsbrief zal uw zorgverzekeraar de zorg niet vergoeden en zal Dermicis de factuur bij u in rekening brengen.

U kunt een afspraak wijzigen tot uiterlijk 24 uur voor de geplande afspraak.

Verwijzing via Zorgdomein
Indien uw huisarts u heeft verwezen via Zorgdomein, dan wordt uw verwijsbrief digitaal naar ons verzonden. Na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op voor het inplannen van een afspraak. 

U komt voor het eerst

Als u door uw huisarts bent doorverwezen komt u bij ons op het spreekuur voor een eerste consult. Bij binnenkomst meldt u zich eerst bij de balie en wordt u ingeschreven. Hiervoor moet u een aantal documenten meenemen:

 • Voor een afspraak één van onze dermatologen heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig
 • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of verblijfsvergunning). U bent wettelijk verplicht deze op verzoek van één van onze medewerkers te tonen
 • Een zorgverzekeringspas met een geldig polisnummer, zodat wij aan uw verzekeraar kunnen doorgeven welke zorg wij hebben geleverd
 • Bij uw eerste afspraak, of bij wijzigingen, dient u een overzicht van de medicijnen die u gebruikt te delen met de dermatoloog. U kunt dit opvragen bij uw apotheek

Eerste consult
De dermatoloog bespreekt en onderzoekt uw klachten. Samen met de dermatoloog bepaalt u of en welke behandeling nodig is. In sommige gevallen kan de dermatoloog direct een kleine ingreep uitvoeren (zoals behandeling met stikstof of wegsnijden van een klein plekje). In andere gevallen moet u een vervolgafspraak maken voor verder onderzoek of behandeling. Het kan zijn dat uw aandoening langdurig in de gaten gehouden moet worden en dat u regelmatig voor controle moet langskomen.

Bereid u voor

 • Wij raden u aan om vooraf te bedenken welke vragen u aan de dermatoloog wilt stellen en deze op te schrijven.
 • Het kan prettig zijn een vertrouwd persoon mee te nemen. Samen hoort u meer, de ander kan tijdens het gesprek opschrijven wat de arts zegt, en u kunt samen napraten.
 • Ook is het zinvol iemand mee te nemen in het geval van een taalbarrière. Maar ook voor het  ontvangen van voorlichting over nazorg en beslissingen over uw zorg
 • Omdat u zich mogelijk moet uitkleden kunt u het beste gemakkelijke kleding dragen.
 • Heeft u na het gesprek nog vragen, neem dan contact op.

Hoe komt u op onze vestiging?

Meer over kosten en vergoedingen.

Verwijsbrief

Voor een afspraak met één van onze dermatologen heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig als een van de volgende gevallen op u van toepassing is:  

 • nieuwe patiënt met een nieuwe zorgvraag 
 • bestaande patiënt met een nieuwe zorgvraag   
 • bestaande patiënt met een oude zorgvraag waarvan de behandeling is beëindigd in overleg met de medisch specialist

Indien uw behandeling nog loopt of wanneer u een chronische aandoening heeft en dit ook zo in uw dossier is opgenomen heeft u geen (nieuwe) verwijsbrief nodig om een afspraak te maken.

Een verwijsbrief is een bewijs dat een (huis)arts u doorverwijst naar een medisch specialist, in dit geval een dermatoloog. Deze brief is nodig om de verleende zorg vergoed te krijgen door uw verzekeraar. U bent als patiënt dan ook wettelijk verplicht (art.14 van de Zorgverzekeringswet) om een verwijsbrief te kunnen overhandigen en deze verplichting staat ook in uw polisvoorwaarden.

Zonder verwijsbrief zal uw zorgverzekeraar de zorg niet vergoeden en zal Dermicis de factuur bij u in rekening brengen. In dat geval dient u bij de eerste afspraak een aanbetaling van € 140,- te voldoen. Dit bedrag wordt verrekend met de uiteindelijke kosten.

Meer over kosten en vergoedingen.

Afspraak online maken

Om een afspraak met Dermicis te maken kunt u ook online een afspraak inplannen, deze zal in de meeste gevallen binnen één week plaats kunnen vinden. U wordt dan teruggebeld om uw situatie in te schatten en een afspraak in te plannen.

naar boven