Veiligheid & Privacy

TeleDE is een dienst van Dermicis en wordt mogelijk gemaakt door ZIVVER. ZIVVER is een platform voor veilige communicatie. Door gebruik te maken van het ZIVVER platform garandeert Dermicis maximale veiligheid van privacygevoelige gegevens. Alle data zijn versleuteld en niet toegankelijk voor derden (ook niet voor ZIVVER). Ook worden er geen gegevens op de telefoon of computer opgeslagen. De accounts van de dermatologen en de huisartsen zijn extra beveiligd met het inloggen in twee stappen (zie www.zivver.nl).

Gegevens en communicatie via TeleDE zijn versleuteld en niet toegankelijk voor derden (ook niet voor de leverancier ZIVVER). De app slaat geen gegevens op uw telefoon of computer op (let op: in zeldzame gevallen kan dit wel gebeuren. Dit heeft te maken met het besturingssysteem van uw telefoon en kunnen wij niet aanpassen). Inloggen gebeurt met een twee-staps-verificatie. Als accounteigenaar gebruikt u een paswoord en krijgt u vervolgens een sms-code opgestuurd om maximale veiligheid te garanderen.

Om het consult te kunnen beantwoorden heeft Dermicis toegang tot die gegevens die onderdeel zijn van het Teleconsult. Dit zijn onder andere patiëntgegevens, medische informatie en gegevens van de huisarts (accounteigenaar). Deze gegevens worden opgeslagen als onderdeel van het medisch dossier met een wettelijke bewaartermijn van minimaal 15 jaar. Dermicis gaat uiterst zorgvuldig met gegevens om. Wilt u meer weten over het gebruik van gegevens bij TeleDE neem dan contact met ons op via info@dermicis.nl of 088 - 87 77 799.

Meer informatie over veiligheid kunt u ook vinden op www.zivver.com/security en op www.zivver.com/nl/privacy-statement/

naar boven