Drs. V. van Bronckhorst

“Al vanaf jongs af aan wil ik graag dokter worden. Mensen helpen en leren over het menselijk lichaam leek mij geweldig. Als jong meisje keek ik al graag naar de medische programma's op televisie, geweldig vond ik dat. Gedurende de opleiding bleek het vak alleen maar mooier, ik geniet dan ook iedere dag.”

Drs. van Bronckhorst heeft haar studie geneeskunde aan het UvA/Amc gevolgd. Haar coschappen heeft ze bij Dermicis gelopen. Hier werd haar enthousiasme voor de dermatologie nog groter dan dat het al was. “Dermatologie vind ik een prachtig vak. Ik zou dan ook niets liever willen dan in de toekomst toegelaten worden tot de opleiding Dermatologie. Leren over het grootste orgaan van de mens, prachtig toch?”

Wat Drs. van Bronckhorst mooi vindt aan het artsenvak is de dagelijks omgang met mensen. 
” Dagelijks kun je puzzelen op een diagnose en doe je je best om mensen te helpen met hun medische probleem en het vinden van de beste behandeling. De diversiteit binnen het artsenvak is iets wat ik erg mooi en leuk vind.”

Belangrijk voor Drs. van Bronckhorst in het contact tussen arts en patiënt is dat de patiënt zich op zijn gemak voelt en zich gehoord voelt. Goed luisteren naar de patiënt is in haar optiek erg belangrijk: samen een gepaste behandeling vinden, één waar de patiënt zich goed bij voelt en wat medisch gezien een goede keus is. 

naar boven