drs. H. Bouten

“Iedere patiënt ervaart zijn huidaandoening anders en heeft een andere zorgvraag. Ik probeer patiënten zo goed mogelijk uitleg te geven over hun aandoening in begrijpelijke taal en hen zelf ook in de keuze voor een behandeling te betrekken. Daarnaast vind ik een goed contact met verwijzers belangrijk, onder andere in het leveren en continueren van de juiste zorg”

Drs. Bouten heeft haar opleiding geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gevolgd. Tijdens haar coschappen merkte Drs. Bouten dat de specialisatie dermatologie voor haar de beste keuze was: “Het is de perfecte combinatie: een praktisch en beschouwend vak met veel patiëntencontact”.

De specialisatie dermatologie volgde zij aan het Erasmus MC in Rotterdam met perifere stages in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven en een perifere stage in Amphia ziekenhuis in Breda. Hier heeft zij zich gespecialiseerd in flebologie, algemene dermatologie en dermato-oncologie. Van juli 2016 tot september 2017 is Drs. Bouten werkzaam geweest als dermatoloog in ziekenhuis Rivierenland in Tiel.

           “Op mijn spreekuur zie ik patiënten van alle leeftijden, ziek en gezond. Sommige patiënten zie ik een enkele keer, patiënten met een chronische ziekte begeleid ik intensief. Voor een groot deel van je patiënten kun je als dermatoloog het hele traject zelf doen, van het stellen van de diagnose tot het behandelen en de nazorg en begeleiding. De diversiteit aan patiënten en huidaandoeningen en het nauwe patiëntencontact maakt het vak voor mij boeiend. Ik leer iedere dag nog bij en ga met veel plezier naar mijn werk"

naar boven