Uw behandeling bij ons

Er zijn veel verschillende huidziekten en evenzoveel manieren om deze te behandelen. Er is daarom geen standaard behandelproces. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over een behandeling bij ons zodat u weet wat u kunt verwachten.

U krijgt een ingreep op een van onze vestigingen

Voor de ingreep
Wanneer u met de dermatoloog heeft bepaald dat een ingreep op een van onze vestigingen noodzakelijk is zal met u worden besproken wat u kunt verwachten, hoe lang de ingreep duurt en hoe u zich kunt voorbereiden. Een ingreep kan bestaan uit chirurgie (snijden), wegbranden of bevriezen, het aanbrengen van een gel of zalf, het inspuiten van een werkzame stof, of behandeling met licht. Sommige ingrepen kunnen gewoon op de behandelkamer plaatsvinden, andere ingrepen gebeuren op de OK of in een speciale ruimte. Afhankelijk van de ingreep kunt u een plaatselijke verdoving krijgen.

Het is goed om vragen en eventuele zorgen of angsten vooraf met de dermatoloog te bespreken.

Mocht u na uw gesprek met de dermatoloog en voor de ingreep nog vragen hebben, neem dan contact op.

Kijk bij aandoeningen voor informatie over specifieke behandelingen. 

Tijdens de ingreep
De ingreep wordt uitgevoerd door de dermatoloog of een gespecialiseerde huidassistent, vaak is er een doktersassistent aanwezig. Ingrepen kunnen duren van 10 minuten tot enkele uren (bijvoorbeeld om gel te laten inwerken). Chirurgische ingrepen duren meestal niet langer dan 30 minuten.

Het is zeer afhankelijk van de behandeling of u tijdens de ingreep pijn ervaart en we zullen dit zo veel mogelijk verminderen door plaatselijke verdoving of koeling.   

In het geval van chirurgie kan het nodig zijn om de wond te hechten. Soms wordt weggenomen huid direct onderzocht voordat de wond gehecht wordt.

Tijdens de ingreep zijn de dermatoloog en de assistent altijd aanspreekbaar. Aarzel niet om vragen te stellen of het aan te geven als er iets is!
Bij aandoeningen vindt u informatie over specifieke behandelingen . 

Na de ingreep
Voor de ingreep zal met u worden besproken wat u na de ingreep kunt verwachten en wel of niet moet doen en ook na de ingreep zal dit nog een keer met u doorgenomen worden. Soms moet u na de ingreep nog even in de kliniek blijven om onwel worden, allergische reacties, of een nabloeding te kunnen opvangen. Afhankelijk van de ingreep zult u pijn of jeuk ervaren of kunnen er korsten en blaren ontstaan. Bij wonden moet u altijd alert zijn op infecties en kan er, ook enkele dagen later nog, vocht of bloed uit de wond komen. Indien nodig krijgt u medicatie voorgeschreven tegen pijn of zwellingen. Ook krijgt u wondverzorging- of wasinstructies als dat nodig is.

De dermatoloog bespreekt met u hoe u uw herstel zo goed mogelijk kunt laten verlopen. Wanneer u bepaalde dingen niet mag, zoals autorijden, fietsen of in de zon, zal dit uitdrukkelijk worden gezegd.

In bijna alle gevallen komt u terug voor controle. Dan wordt bepaald of verdere behandeling nodig is.

Mocht u na uw ingreep vragen hebben of complicaties ervaren, neem dan contact op. 

Bij aandoeningen vindt u informatie over specifieke behandelingen. 

U krijgt medicijnen of uitwendige medicatie (zoals zalf)

Afhankelijk van uw aandoening kan de dermatoloog medicijnen of uitwendige medicatie zoals zalf voorschrijven. De dermatoloog bespreekt met u hoe en hoe lang u deze medicatie moet gebruiken en wat u ervan kunt verwachten. Soms duurt het even voordat u effect gaat merken of kunnen er bijwerkingen optreden.

Het is belangrijk dat u de dermatoloog informeert over het gebruik van andere medicatie zodat de dermatoloog kan bepalen of dat geen problemen oplevert met de voorgeschreven behandeling.

Mocht u vragen hebben, de behandeling anders verlopen dan verwacht, of u krijgt last van bijwerkingen, neem dan contact op. 

Bij aandoeningen vindt u informatie over specifieke behandelingen. 

U bent bij ons behandeld, en nu?

U heeft met de dermatoloog bepaald dat u niet meer terug hoeft te komen, omdat de behandeling is voltooid of omdat u de behandeling zelf of elders voortzet (vaak met de huisarts, of omdat u wordt doorverwezen naar een academisch centrum). Het zorgtraject bij Dermicis wordt dan formeel gezien beëindigd. Voor u kan het echter het begin betekenen van herstel. De dermatoloog stemt met u af welke zorg en ondersteuning u eventueel nog nodig heeft (bijvoorbeeld van huisarts of thuiszorg) en zal zorgen voor een goede overdracht van informatie.

Als u na uw behandelingen toch problemen of terugkerende klachten ervaart kunt u contact met ons opnemen. Uw verwijsbrief is in dat geval een jaar geldig voor hetzelfde probleem. Als er meer dan een jaar verstreken is of u een ander probleem heeft moet u een nieuwe verwijsbrief van de huisarts krijgen. Indien uw aandoening chronisch is en dit in uw dossier vermeld staat (dit bespreekt de dermatoloog met u) kunt u ook na een jaar nog terugkomen voor dezelfde aandoening.

Wij doen ons uiterste best om u de beste zorg te verlenen en horen graag hoe wij dit doen en wat we kunnen verbeteren. We waarderen het zeer als u uw mening met ons deelt.

Deel uw ervaring.

Hoe kunt u ons bereiken bij spoed?

In geval van spoed kunt u ons bereiken op het 08 88 77 77 99. Een van onze medewerkers bespreekt de vervolgstappen met u. Het kan zijn dat u op de kliniek moet langskomen. U kunt ook online een afspraak inplannen, deze zal in de meeste gevallen binnen één week plaats kunnen vinden.

naar boven