Dermicis lanceert TeleDE: een Teledermatologie app voor huisartsen

23 maart 2017

Door gebruik van teledermatologie kunnen patiƫnten vaak sneller geholpen worden bij huidaandoeningen. Vanaf vandaag kan dat nog eenvoudiger en sneller met TeleDE, een teledermatologie app voor huisartsen. Makkelijk met een smartphone te gebruiken, snel antwoord, veilig en gratis. TeleDE is ontwikkeld door Dermicis, een van de grootste aanbieders van dermatologische zorg, in nauwe samenwerking met huisartsen van Arts en Zorg. De app is gemaakt door ZIVVER.

Via de TeleDE app kunnen huisartsen eenvoudig en veilig een vraag aan een Dermicis dermatoloog stellen. Dit gebeurt door een foto van een mogelijke dermatologische aandoening via de app te sturen samen met aanvullende informatie, zoals de duur en de aard van de klachten. De foto’s worden direct vanuit de app gemaakt, net zoals bijvoorbeeld bij WhatsApp. Het uitvoeren van het gehele consult duurt nog geen drie minuten. Een dermatoloog van Dermicis beantwoordt het consult nog hetzelfde dagdeel, of in geval van spoed binnen 30 minuten. De app is voor alle huisartsen in Nederland kosteloos beschikbaar.

De belangrijkste voordelen van TeleDE zijn:

  • Gebruiksvriendelijk: Het teleconsult is binnen enkele minuten met een smartphone verstuurd, zonder downloads, koppelingen of kabels.
  • Snel: Binnen een dagdeel antwoord van een ervaren dermatoloog.
  • Veilig: Veilige communicatie en opslag van privacygevoelige gegevens.
  • Kosteloos: Een account of een consult is kosteloos. Patiënten betalen geen eigen risico.

Klik hier voor meer informatie over TeleDE. 

Telede app dermicis
naar boven