Hardlopen in het donker om aandacht te vragen voor huidkanker?

02 augustus 2017

Dat kan tijdens de No Sun Run op zaterdagavond 16 september 2017 tijdens de Damloop by night in Amsterdam. Tijdens dit onvergetelijke hardloopevent wil het Huidfonds geld ophalen voor het project 'Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen'.

Op dit moment is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Huidkanker wordt meestal veroorzaakt door teveel uv-straling in zonlicht. Zonlicht op kinderleeftijd (tot 15 jaar) verhoogt de kans om op latere leeftijd huidkanker te krijgen. Ook wanneer iemand in zijn leven vaker verbrandt, neemt de kans op huidkanker toe. Het is dus belangrijk om niet te verbranden! Vooral op jongere leeftijd. Daarom is het Huidfonds met het project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen’ gestart. Met als doel het besef van de noodzaak van goede zonbescherming te vergroten en het daadwerkelijk nemen van zonbeschermende maatregelen te stimuleren. Onderdeel van dit project is de No Sun Run tijdens de Damloop by night in Amsterdam. 

Doe mee en haal geld op!
Op zaterdagavond 16 september tijdens de Damloop by night, vraagt het Huidfonds samen met Stichting Melanoom aandacht voor de nadelige gevolgen van de zon bij kinderen. Doe ook mee aan dit hardloopevent van 8 km in het donker. De start van de Damloop by night vindt plaats op de Vermiljoenweg in Zaandam (nabij het Dam tot Dam Park). De start vindt plaats in negen startgroepen tussen 19.30 tot 20.50 uur. 

Inschrijven voor de Damloop by night (5 Engelse Mijl) is mogelijk t/m maandag 28 augustus 2017. Lees meer over deelname op de website van het Huidfonds: https://www.huidfonds.nl/nosunrun

Project 'Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen'
Momenteel is het Huidfonds bezig met een praktijkgericht onderzoek voor het project 'Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen'. Door kinderen al van jongs af aan te leren zichzelf te beschermen tegen de zon, kunnen we huidkanker in de toekomst (deels) voorkomen.

Bron: www.huidfonds.nl

Huidfonds
naar boven