Operatieve ingreep

Operatieve ingreep

Bij een operatieve ingreep wordt een huidafwijking weggehaald.Het kan om allerlei soorten huidafwijkingen gaan. Denk bijvoorbeeld aan moedervlekken en diverse vormen van huidkanker.

Behandeling

Voorafgaand aan de chirurgische ingreep wordt er met u besproken welke procedure plaatsvindt. Nadat u plaats heeft genomen op de operatietafel, wordt het te verwijderen deel van de huid afgetekend. Hierna wordt het te behandelen huidgebied verdoofd met enkele plaatselijke injecties. Het inspuiten van de verdovingsvloeistof kan een beetje branderig en pijnlijk aanvoelen.

Vervolgens wordt het gebied schoongemaakt met een desinfecterend middel en worden steriele doekjes aangebracht. Na de ingreep wordt de huid met hechtingen gesloten. De totale behandeling zal, afhankelijk van wat er verwijderd moet worden, twintig tot vijftig minuten duren.

Indien er weefsel wordt opgestuurd voor histologisch onderzoek, wordt u zodra de uitslag door ons is ontvangen, telefonisch op de hoogte gesteld. Meestal duurt het weefselonderzoek twee weken.

Dermicis excisie

Risico's

Ondanks dat er steriel wordt gewerkt, kan een operatieve wond soms geïnfecteerd raken. De wond wordt dan rood en pijnlijk. De kans hierop is zeer klein dankzij de strenge protocollen waarmee al onze medewerkers werken. Soms kan sprake zijn van een nabloeding uit de wond. Ook kan een litteken, ondanks de hechtingen, voortijdig wijken tot een wond (dehiscentie). Dit laatste kan een gevolg zijn van vertraagde wondgenezing, maar ook door overmatig belasten van het verse litteken. Helaas is een dergelijke wond niet opnieuw te hechten en dient spontane genezing afgewacht te worden.

Patiƫnten app

Download (kosteloos) de app waarin er stapsgewijs informatie gegeven wordt in elke fase van het behandelingsproces dat uitgevoerd wordt bij Huidziekenhuis Dermicis. In voorbereiding op de behandeling geeft de app push-berichten (meldingen) met betrekking tot het voorbereiden op de operatie, zoals het stoppen met bepaalde medicatie. De patiënt ontvangt een dag van te voren de routebeschrijving in de app. Ook in het natraject ondersteunt de app in het voorzien van informatie wat betreft leefregels voor de patiënt. 

Ga naar de App Store of Google Play. Zoek hierin naar 'Huidziekenhuis Dermicis' en druk op het betreffende item om deze te downloaden en te installeren. Wanneer de app geopend wordt, kan de patiënt de specifieke behandeldatum invoeren en de juiste behandeling selecteren. 

Appstore
naar boven