FotoFinder

Voor mensen met een verhoogd risico op melanomen is het belangrijk om zich regelmatig te laten controleren. Dit kan bij Dermicis Haarlem met behulp van de FotoFinder. Door het hele huidoppervlak digitaal vast te leggen, brengen onze specialisten alle moedervlekken in kaart. De FotoFinder beoordeelt of het gaat om mogelijk kwaadaardige varianten.

Tijdens de huidscreening scannen, fotograferen en analyseren de specialisten van Dermicis Haarlem uw huid met behulp van de geavanceerde FotoFinder. Afhankelijk van de bevindingen uit het lichamelijk onderzoek besluit de dermatoloog tot één of meerdere van de volgende onderzoeken. Deze onderzoeken zijn allemaal uitwendig en niet pijnlijk.

Fotograferen van moedervlekken
Het fotograferen van moedervlekken gebeurt met een speciaal vergrootglas. De FotoFinder maakt met een digitale camera meerdere foto’s van uw huidoppervlak vanuit verschillende aanzichten. Het doel van dit onderzoek is het in kaart brengen van bepaalde structuren in de moedervlek die je met het blote oog niet ziet.

Fotofinder 2

Analyseren van moedervlekken
De dermatologen van Huidziekenhuis Dermicis analyseren de foto's met behulp van dezelfde FotoFinder. In het geval van een verdachte moedervlek stelt het apparaat vast of het gaat om een mogelijk kwaadaardige moedervlek. De dermatoloog besluit daarop de eventuele vervolgstappen; het na een bepaalde periode herhalen van de scan, of het inplannen van een afspraak voor een operatieve verwijdering van de verdachte moedervlek.

Controlebezoek
Alle foto's worden nauwkeurig opgeslagen in uw digitale dossier. Dit dossier vormt de basis voor uw controlebezoeken. Bij iedere controle scant het zogenaamde Mole Mapping programma de huid opnieuw, onderzoekt of er nieuwe moedervlekken zijn bijgekomen en of bestaande moedervlekken qua aspect veranderd zijn. Deze moedervlekken worden, indien nodig, opnieuw geanalyseerd en behandeld.

Kosten
Het screenen op huidkanker betreft verzekerde zorg. Het is mogelijk om zonder een verwijzing van uw huisarts in aanmerking te komen voor een preventieve scan, maar dit wordt niet vergoed. De kosten hiervoor bedragen 160 euro. De FotoFinder staat in onze vestiging te Haarlem. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op via 08 88 77 77 99 of info@dermicis.nl.

naar boven